dinsdag 26 juli 2011

Het warme weer. Hoe houdt u uw snijbloemen vers?

Het is hartje zomer! De meeste mensen genieten momenteel volop van de zomer. Misschien bent u wel weg geweest of heeft u ’s avonds lang in de tuin gezeten. Lekker de barbecue aan, vlees erop en genieten maar. De zomer staat in het teken van gezelligheid, vrij zijn, en vooral mooi en warm weer. Op dat laatste hopen we althans.

Voor met name snijbloemen is warm weer een grote vijand. Warm weer doet bloemen sneller bloeien, waardoor ze een minder lange bloeitijd hebben. U merkt het ongetwijfeld; bloemen verwelken sneller, helaas. Wij hebben enkele tips voor u op een rij gezet die uw snijbloemen langer doen leven, warm weer of niet!

Dagelijks vers water
Het beste is om met warm weer het water van uw snijbloemen dagelijks te verversen. Doe dit bij voorkeur in de ochtend en niet met al te koud water. Wanneer de omgeving waarin de snijbloemen staan warm is, is het niet verstandig om ijskoud water te gebruiken, dit bevordert niet de levensduur van de bloemen.

Niet in de zon
Zet uw snijbloemen niet in de brandende zon. Sommige bloemen zijn niet bestand tegen de zon en daarbij zijn snijbloemen vaak teer en kunnen ze in teveel zonlicht zelfs ‘verbranden’. Veel zonlicht bevordert de celdeling en daarmee zijn uw bloemen dus sneller uitgebloeid.

Uitgebloeid = uit de vaas
Verwijder uitgebloeide bloemen gelijk uit het boeket. Uitgebloeide bloemen hebben negatieve invloed op de rest van uw boeket. Het rottingsproces veroorzaakt gassen, die van negatieve invloed kunnen zijn. Daarnaast staat het natuurlijk ook niet mooi; een boeket met afgestorven bloemen.

Schuin afsnijden
Tot slot, het kan niet vaak genoeg gezegd worden; snijd uw snijbloemen schuin af! Doe dit het liefst in een koele ruimte, ook dit bevordert de levensduur. Met deze tips is een langere levensduur van uw boeket gegarandeerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten